Groninger première Bulgaarse film ‘Glory’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 22 en maandag 24 april de Bulgaarse film ‘Glory’ vertoond. Deze film van Kristina Grozeva en Petar Valchanov was nooit eerder te zien in Groningen.

Tsanko is als Bulgaarse spoorwegarbeider verantwoordelijk voor het controleren van de rails. Op een dag vindt hij langs de spoorbaan een tas met een paar miljoen aan bankbiljetten. Hij heeft zich altijd geërgerd aan zijn corrupte collega's en besluit alles netjes in te leveren bij de politie. Als dank ontvangt hij een nieuw horloge. Met veel bombarie wordt hem dit tijdens een persconferentie overhandigd. Tsanko maakt van die gelegenheid gebruik om kritiek te uiten op corruptie bij zijn werkgever, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Dan blijkt het horloge niet goed te werken en is zijn oude, dierbare horloge zoekgeraakt. Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen