Concert barokensemble La Cicala in Lutherse kerk

GRONINGEN

La Cicala staat zondag 23 april met het programma 'Dolce Napoli' in de Lutherse kerk in Groningen.

Het jonge barokensemble La Cicala neemt het publiek hierin mee naar het Napels van de zeventiende eeuw. In de eerste decennia van de zeventiende eeuw componeerden componisten uit Napels een enorme hoeveelheid muziek voor de blokfluit. Deze stukken zijn nooit uitgegeven en zijn daardoor - in tegenstelling tot bijvoorbeeld muziek van Vivaldi die wel gedrukt werd - relatief onbekend.

Inês d’Avena

[caption id="attachment_70277" align="alignright" width="287"]Inês d'Avena. Foto: Teddie Hwang Inês d'Avena. Foto: Teddie Hwang[/caption] La Cicala is in 2011 opgericht door blokfluittiste Inês d’Avena. Met als doel het in kaart brengen en uitvoeren van vooral onbekend Napolitaans barokrepertoire. Inês d’Avena is sinds 2005 wereldwijd actief als groot pleitbezorger, onderzoeker en uitvoerder van het Napolitaans blokfluitrepertoire. Zij wordt geroemd om haar onopgesmukte, ‘serene’ spel en de subtiele en verfijnde versieringen in haar interpretaties.

La Cicala

Naast Inês d’Avena bestaat La Cicala uit Sara DeCorso (viool), Antina Hugosson (viool), Rebecca Rosen (cello), Hen Goldsobel (contrabas) en Claudio Ribeiro (klavecimbel). Het concert, dat is georganiseerd door Musica Antiqua Nova, begint om 15.00 uur.

Auteur

Marc Jansen