‘Women on Wheels’ met Elis Ligtlee op Gerard Gibcusbaan

GRONINGEN

De Gerard Gibcusbaan, de wielerbaan op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, is zondag 23 april toneel van de tweede ‘Women on Wheels’. Dit evenement is speciaal bedoeld voor vrouwen die hun wielerprestaties willen verbeteren en vrouwen die kennis willen maken met de wielersport.

‘Women on Wheels’ presenteert clinics en workshops gericht op onderhoud van materiaal, trainingsleer, voeding, kleding en fietstechniek. Om het geleerde meteen in praktijk te brengen staan ook een wielerwedstrijd en en een toertocht met start en finish op de wielerbaan geprogrammeerd Deelnemers aan de toertocht kunnen kiezen voor 25 en voor 50 kilometer. Daarnaast staat een markt met alles wat met wielrennen te maken heeft geprogrammeerd. Op deze markt kan ook een hapje en een drankje genuttigd worden.

Elis Ligtlee

Een en ander gebeurt in aanwezigheid van Olympisch kampioene keirin Elis Ligtlee. Zij steunt op deze wijze het initiatief om zoveel mogelijk vrouwen aan het wielrennen te krijgen.
De organisatie van het evenement is in handen van de wielerverenigingen Klik, TC Het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub Voor de wind uit Zuidhorn.
Meer informatie/ aanmelden: www.womenonwheels.nu

Auteur

Marc Jansen