Informatiebijeenkomst COC over 'chemseks'

GRONINGEN

COC Groningen & Drenthe heeft een informatieve bijeenkomst georganiseerd over 'chemseks', seks onder invloed van drugs. Deze bijeenkomst vindt donderdag 20 april plaats in De Bovenkamer van Groningen.

Een groeiend aantal homoseksuele mannen gebruikt drugs (‘chems’) tijdens de seks. Dit levert soms nachtenlange ongeremde seks op met meerdere partners, maar er kleven ook risico’s aan. Een deel van de mannen die aan chemseks doet raakt afhankelijk van de drugs, bijvoorbeeld aan het injecteren (‘slammen’) van crystal meth.

Ook in Noord-Nederland

De problemen rond seks en drugsgebruik zijn nog grotendeels onzichtbaar. Het COC Groningen & Drenthe vindt het belangrijk dat het thema meer aandacht krijgt en bespreekbaar wordt. Het is namelijk niet alleen een probleem van Amsterdam en de grote steden, ook in Noord-Nederland zijn steeds meer verhalen bekend van mannen die worstelen met de combinatie van seks en drugs.

Ervaringen en risico's

Met de bijeenkomst in De Bovenkamer van Groningen wil het COC de ervaringen en risico’s bespreekbaar maken. Bezoekers krijgen uitleg over wat chemseks is, wat de trends en risico’s zijn en horen persoonlijke verhalen van ex-gebruikers. De bijeenkomst, die is georganiseerd in samenwerking met Sense Noord-Nederland, Verslavingszorg Noord-Nederland en Stichting Mainline, duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen