Meerstad viert start woningbouw Tersluis

MEERSTAD

Wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen geeft donderdag 20 april het symbolische startsein voor de bouw van eerste woningen in de wijk Tersluis in Meerstad. Hij doet dit in aanwezigheid van onder meer  kopers en optanten.

De eerste woningbouwactiviteiten in Tersluis betreffen de werkzaamheden voor het rijwoningenproject van ontwikkelaar Ter Steege en de vrije kavels van Bureau Meerstad. De projectmatige woningen waren in een mum van tijd uitverkocht en ook de kavelverkoop in Tersluis kent een voorspoedige start. Sinds de verkoop in 2016 zijn al meer dan de helft van de kavels voor zelfbouw verkocht, onder optie of gereserveerd.

Realisatie Park Meerstad

Behalve bij de start van de bouwwerkzaamheden in Tersluis, wordt stilgestaan bij de realisatie van Park Meerstad. De groenzone vormt de entree naar Tersluis en verbindt straks de wijken Meeroevers en Tersluis, met de tussengelegen toekomstige wijk in Meerstad. De werkzaamheden voor het park in Meerstad zijn inmiddels gestart. Een flinke operatie vanwege het bijzondere ontwerp. Zo zal voor het realiseren van het heuvellandschap circa 170.000 kubieke meter zand nodig zijn.

Auteur

Marc Jansen