Frank Graham Cycle Liberation Tour doet Groningen aan

GRONINGEN

De Frank Graham Cycle Liberation Tour doet woensdag 26 en donderdag 27 april de stad Groningen aan.

De Frank Graham Cycle Liberation Tour is een initiatief van het Canada Comité Markelo ‘Welcome again Veterans’, waarbij ruim vijftig Nederlandse en Canadese studenten van Zuidoost-Engeland naar Nederland fietsen. Dit als eerbetoon aan de bevrijders van Nederland.

Frank Graham

De nog levende Frank Graham uit het Canadese Midland (Ontario) is een van deze bevrijders. Hij weigert zichzelf een held te noemen. Graham vertelde jongeren dat hij tijdens zijn bevrijdingstocht door Afrika, Sicilië, Italië, Frankrijk, België en Nederland vaak bang geweest is. Daarbij benadrukte hij hoe belangrijk het was om voor de vrijheid te strijden. Frank Grahams bevrijdingstocht eindigde in Nijmegen, nadat hij daar ernstig gewond geraakt was.

Programma

De Canadese jongeren komen woensdag 26 april in de stad Groningen aan. Joël Stoppels van Battlefield Tours verzorgt een rondleiding door de stad. Verder bezoeken ze het Canadian Allied Forces Museum aan de Ulgersmaweg. Donderdag 27 april bezoeken de jongeren het Bevrijdingsbos.

Auteur

Marc Jansen