Literaire avond Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen

GRONINGEN

Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen heeft voor maandag 1 mei een literaire avond georganiseerd. Dit in het kader van het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: 'De kracht van het persoonlijke verhaal'.

Marjan Brouwers Jeannette van Ditzhuijzen zullen het publiek meenemen in de totstandkoming van hun boek 'Ren, Janina, ren!'. Ron van Hasselt vertelt over zijn boek 'Bekentenissen van een stille man'.

Persoonlijk oorlogsverhaal

Beide boeken vertellen een persoonlijk oorlogsverhaal, maar niet het verhaal van de auteurs zelf. Hoe komt een persoonlijk verhaal van iemand anders tot stand? Zij vertellen deze avond over de worsteling tussen feit en fictie en herinnering en historie.

Paneldiscussie

Bezoekers krijgen aan de hand van een paneldiscussie de gelegenheid vragen te stellen aan de auteurs. De presentatie is in handen van directeur Anna van der Molen van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen. De literaire avond vindt plaats in de Groninger Forum Bibliotheek. Aanvang: 19.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen