Twee keer open huis Klassieke Academie in Groningen

GRONINGEN

De Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen houdt zowel vrijdag 21 als zaterdag 22 april open huis.

Vrijdag 21 april (aanvang: 15.00 uur) staat op de locatie van de Klassieke Academie aan het Akerkhof 43-c het 'Open huis Helmantel' geprogrammeerd. Hierin presenteren vierde- en vijfdejaarsstudenten van de Klassieke Academie de resultaten van een masterclass van Henk Helmantel.

Rodinproject

Zaterdag 22 april (aanvang: 16.00 uur) volgt op de locatie Paradijsvogelstraat 16 het 'Open huis Rodinproject'. De Klassieke Academie koppelt het onderwijs sinds dit studiejaar aan toonaangevende tentoonstellingen in musea in Noordoost-Nederland. Nadat eerder Peredvizhniki (Drents Museum) en Alma-Tadema (Fries Museum) de revue passeren is het nu de beurt aan Rodin (Groninger museum). In het Rodinproject spijkerde beeldhouwer Harm van Weerden schilderstudenten aan de hand van werken van Rodin bij in ruimtelijk inzicht. Na een rondleiding in het Groninger Museum werd ruimtelijk gewerkt in de beeldhouwlokalen van de Klassieke Academie. De resultaten worden zaterdag gepresenteerd.

Auteur

Marc Jansen