Finale FC Groningen Buurt Battle 2017

GRONINGEN

Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen is woensdag 26 april toneel van de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2017. Hiermee wordt een acht weken durend maatschappelijk project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij afgesloten.

Met de FC Groningen Buurt Battle zetten FC Groningen en zijn partners zich in voor het bevorderen van sociale samenhang, ouderbetrokkenheid en gezondheid, en het terugdringen van overlast. Normen en waarden alsmede sportparticipatie zijn belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vond in twaalf wijken plaats.

Voetbaltraining en buurtbijdrages

De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van de professionals in de verschillende wijken. De deelnemers hebben (voetbal)training gekregen én buurtbijdrages geleverd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale.

Eerste selectie FC Groningen

Elke wijk levert één of twee teams. De wijkteams worden op de finaledag gecoacht door de spelers en de staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie - 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar - één winnaar zijn. Daarnaast wordt de Rabobank Fair Play Cup uitgereikt. Alle winnaars ontvangen een VIP-arrangement voor de competitiewedstrijd FC Groningen-PSV van zondag 7 mei 2017 in het Noordlease Stadion.

Auteur

Marc Jansen