Recordpoging volkslied zingen op Kingsland Festival

GRONINGEN

Op het Kingsland Festival wordt een recordpoging gedaan om met zoveel mogelijk tegelijkertijd Het Wilhelmus te zingen. Om 18.00 uur precies brengen naar verwachting 150.000 Kingsland-bezoekers met elkaar het Nederlandse volkslied ten gehore.

Wilhelmus_bladmuziek Kingsland Festival is het grootste eendaagse dancefestival van Nederland op Koningsdag - 27 april 2017. Het festival, dat dit jaar zijn vijfde editie beleeft, vindt dit jaar voor het eerst op vijf locaties plaats: Amsterdam (RAI), Den Bosch (Brabanthallen), Groningen (Drafbaan), Maastricht (MECC) en Twente (Oldenzaal - Het Hulsbeek).

Recordpoging

De recordpoging, die inmiddels vaste prik is op het festival, wordt ook dit jaar gehost door het Nederlandse dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano. Vorig jaar werd het record ‘proosten’ verbroken. Sunnery James & Ryan Marciano leggen om precies 18.00 uur hun set stil om het moment in te luiden. Met een livestream-verbinding wordt contact gelegd tussen de vijf steden. Meer informatie/ kaartverkoop: www.kingslandfestival.nl

Auteur

Marc Jansen