Sjoerd Meijer met monoloog 'Aangepast' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Sjoerd Meijer staat maandag 24 april met de monoloog 'Aangepast' in Stadsschouwburg Groningen.

'Aangepast' is een solovoorstelling over het verlangen naar een rechtvaardige wereld. Het is de monoloog van een man met een onwankelbaar gevoel voor rechtvaardigheid. Die gezworen heeft zich nooit schuil te houden in de zwijgende massa als hij onrecht ziet. Die ingrijpt. Ook, of juist, als dat op het eerste gezicht volstrekt niet nodig lijkt.

Sjoerd Meijer

De in Grijpskerk opgegroeide Sjoerd Meijer studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneel & Kleinkunst Academie. Hij maakte eerder in samenwerking met regisseur Sarah Jonker de solo 'De bevrijding van Boos Mannetje'. Dit leverde hen in 2013 de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award op. In 2014 wonnen Meijer & Jonker de Director’s Choice Award van het Amsterdam Fringe Festival en maakten ze op uitnodiging van Jeffrey Meulman, directeur van het Nederlands Theater Festival, de voorstelling 'Hoffelijkheid revisited, so what?'. 'Aangepast' is geregisseerd door Jannet van Lange. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen