Groninger première Peruviaanse film 'Magallanes' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 29 april en maandag 1 mei de Peruviaanse film 'Magallanes' vertoond. Deze film van Salvador del Solar was nooit eerder te zien in Groningen.

De film gaat over de taxichauffeur Magallanes (Damián Alcázar). Hij is nog steeds een vertrouweling van de familie van kolonel Rivero, onder wiens bevel hij ooit diende. Rivero (Frederico Luppi) is ondertussen oud, half verlamd en dement. Op een van zijn saaie ritjes in de achterbuurten van Lima pikt Magallanes een vrouw op. Hij schrikt als hij haar ziet en beseft dat het Celina is. Zij was ooit de minderjarige 'minnares' van de kolonel en het weerzien raakt Magallanes diep in zijn ziel. Hij gaat haar obsessief, maar onopgemerkt, volgen waardoor langzamerhand een duistere episode uit het verleden aan het licht komt. Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen