Koningsdag 2017: Groningen viert groots en uitbundig

GRONINGEN

In de stad Groningen wordt de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander groots en uitbundig gevierd. 

Tijdens de Nacht van Oranje (woensdag 26 april) is er ’s avonds en ’s nachts op verschillende plekken in de binnenstad livemuziek. Op het hoofdpodium op de Vismarkt zijn optredens van onder meer Mr. Polska, Mooi Wark en Moke. Verder is er livemuziek bij Café Soestdijk, op het Poeleplein, aan de Reitemakersrijge en op het Zuiderdiep. Op de Ossenmarkt staat de nacht in het teken van blues. De Nacht van Oranje wordt om 02.00 uur afgesloten met een surprise-act op de Vismarkt.

Koningsdag

Koningsdag start traditioneel met een vrijmarkt langs de singels. Daarbij wordt dit jaar voor het eerst een vrijmarkt speciaal voor de kinderen gehouden. Kinderen tot 12 jaar kunnen hun spulletjes vanaf 10.00 uur op de Westerhaven verkopen (opbouw vanaf 9.00 uur). Het muzikale programma gaat om 10.00 uur op de Vismarkt van start met een kinderdisco met DJ Nick van Putten. Om 13.00 uur wordt de Ossenmarkt omgetoverd tot een familieplein met veel muziek en activiteit voor jong en oud! Gedurende de dag zijn er ook optredens van grote namen, zoals Sabrina Starke, Memphis Maniacs en Brainpower, op de Vismarkt.

Sport, spel en gezelligheid

De Grote Markt staat op Koningsdag in het teken van 'sport, spel en gezelligheid'. Met onder andere pony rijden voor de allerkleinsten, dansoptredens, springkussens en een workshop Urban House. De wijken in Groningen vieren Koningsdag met optochten, muziek en kleine vrijmarkten. Meer informatie: www.oranjegroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen