Piratentocht in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Groningen

[caption id="attachment_67702" align="alignright" width="141"] Rock de Braziliaan.[/caption]

GRONINGEN - Rolf de Roofkater en zijn baas Rock de Braziliaan maken zaterdag 29 april een piratentocht door het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Jonge bezoekers (6 - 10 jaar) mogen hierbij een schat zoeken, de code van de schatkist kraken, geheimschrift ontcijferen, een vlag in elkaar puzzelen en een schip bouwen. Lukt het om de opdrachten te maken, zijn de kinderen zeewaardig. Dit levert hen een piratendiploma op. De kinderen kunnen de piratentocht tussen 13.00 en 16.00 uur maken. Deelname is gratis.

Kidsclub

Aansluitend wordt een (zomer)pilot voor een kidsclub gelanceerd. In deze pilot wordt getest was kinderen - de leden van de kidsclub - leuk vinden. Hierop wordt het programma aangepast.

Auteur

Marc Jansen