Solotentoonstelling Otto Krol in Galerie Noord

GRONINGEN

In Galerie Noord in Groningen wordt zaterdag 29 april de solotentoonstelling 'Stadslicht' van Otto Krol geopend.

De stad-Groninger Otto Krol schildert gebouwen en stadsgezichten. Hij voelt zich aangetrokken tot voorstellingen die zich aan het pittoreske onttrekken. Daarbij is hij graag zuinig met verf en voorstelling. Hij wil de voorstellingen in zijn schilderijen terugbrengen tot de essentie. Al schilderend zoekt hij naar een evenwicht tussen voorstelling en verf. Uiteindelijk gaat het hem vooral om licht en schaduw, vlakken en kleuren. De toets is licht en transparant.

Otto Krol

Otto Krol werd opgeleid aan Academie Minerva. Al heel vroeg waren Edward Hopper, Hockney en Matisse grote voorbeelden. Zijn werk is in veel particuliere collecties ondergebracht. Opening galerie Noord: Op zaterdag 29 april wordt, om 17:00 uur, de opening van de expositie verricht door Gerhard Hospers. Hij is een studiegenoot van Otto en docent tekenen. De expositie, die zaterdag 29 april om 17.00 uur wordt geopend door Krols studiegenoot Gerhard Hospers, loopt tot en met 25 mei.

Auteur

Marc Jansen