Vrijheidscollege Frank Furedi in Academiegebouw in Groningen

GRONINGEN

Socioloog en schrijver Frank Furedi geeft maandag 1 mei een Vrijheidscollege in het Academiegebouw in Groningen. Onder de noemer ‘Fear and Security in an Age of Terror’ laat Furedi zien dat we onze vrijheid moeten omarmen in tijden van terreur.

Hoe groot de impact van terreur is, wordt bepaald door hoe we hier als samenleving op reageren. Door ons te laten beïnvloeden door de angst voor terreur, worden wij volgens Furedi alleen nog maar angstiger. We moeten volgens hem juist de solidariteit, openheid en vrijheid van onze samenleving laten zien: ‘You either live in freedom or you lose it!’.

Frank Furedi

Frank Furedi is voormalig Professor of Sociology aan de Universiteit van Kent in Canterbury. Zijn onderzoek richt zich op de werking van de voorzorgcultuur en risico-aversie in westerse samenlevingen. In zijn boeken heeft hij de controverses en paniek onderzocht rondom thema’s als gezondheid, kinderen, voeding, nieuwe technologie en terrorisme. Hij schreef een aantal invloedrijke boeken die ook in het Nederlands zijn vertaald: Culture of Fear (2002), Where have All the Intellectuals Gone? (2005), Invitation to Terror: the Expanding Empire of the Unknown (2007), On Tolerance: A Defense of Moral Independence (2011), What’s Happened to the University? (2016).

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. Bekende opiniemakers spreken in aanloop naar 5 mei over de fundamenten van onze rechtstaat en democratie. Daags voor het Vrijheidscollege met Frank Furedi verzorgt Prem Radhakishun een Vrijheidscollege in het Groninger Forum (30 april, 16.00 uur).
Lees verder na de video.
https://youtu.be/2wuHFPLQLX8 Het (Engelstalige) Vrijheidscollege met Frank Furedi in het Academiegebouw, dat is georganiseerd door Studium Generale Groningen, begint om 20.00 uur. Kaartverkoop: www.sggroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen