Lezingen over de kunst van het reizen bij Studium Generale Groningen

GRONINGEN

Studium Generale Groningen heeft de tweedelige lezingenserie 'The Art of Traveling' geprogrammeerd. Hierin wordt het fenomeen reizen onder de loep gelegd.

Tomislav Perko bijt woensdag 3 mei het spits af met de (Engelstalige) lezing 'How to Travel the World with Almost No Money'. Hij laat hierin zien hoe hij de wereld rond gereisd heeft met weinig geld en hoe hij van zijn passie voor reizen zijn beroep heeft gemaakt.

Tomislav Perko

De Kroaat Tomislav Perko publiceerde twee boeken: 1000 Days of Spring en 1000 Days of Summer. Hij gaf een van de meest populaire TEDx talks - meer dan 2,5 miljoen views, over wat het betekent om reizend te leven.

Ap Dijksterhuis

Maandag 8 mei volgt een lezing van Ap Dijksterhuis: 'Wie (niet) reist is gek'. Dijksterhuis vertelt hierin over de voordelen van het reizen op onze gesteldheid. Ap Dijksterhuis is schrijver, hoogleraar, spreker, en ondernemer. Hij wordt gefascineerd door grote vragen. Wat is de functie van ons bewustzijn? Wat drijft mensen, en wat maakt mensen gelukkig? Hoe maken mensen hun belangrijkste keuzes? Hij won een groot aantal wetenschappelijke prijzen en schreef de afgelopen jaren meerdere boeken: Het slimme onbewuste, Op naar geluk en Wie (niet) reist is gek. Beide lezingen vinden plaats in het Academiegebouw in Groningen. De lezing van Perko begint om 20.00 uur, die van Dijksterhuis om 19.30 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.sggroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen