Workshops bij VRIJDAG voor amateurkunstenaars en -gezelschappen

GRONINGEN

VRIJDAG heeft drie workshops voor individuele amateurkunstenaars en (bestuurs)leden van amateurgezelschappen georganiseerd: fondsenwerving, marketing en grimeren.

Het spits wordt woensdag 31 mei afgebeten met de workshop 'Marketing voor amateurkunstenaars'. Deelnemers leren zichzelf of hun gezelschap op de kaart te zetten. Verder ontmoeten ze collega’s en kunnen ze kennis en praktische zaken uitwisselen. De workshop wordt gegeven door Bastiaan Nijbroek, docent Marketing op Stenden Hogeschool en eigenaar van managementbureau Boxful of Trees. Dit bureau verzorgt het management van onder meer Town of Saints en Orange Skyline. Donderdag 8 juni volgt de workshop 'Fondsenwerving'. Deze workshops geeft handvatten om de fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken. Deze workshop wordt gegeven door Camara van der Spoel, voormalig senior adviseur van het VSBfonds en ervaringsdeskundige. De workshop 'Grimeren' is zaterdag 10 juni. Deelnemers gaan aan de slag met kleurgebruik, leren hoe ze moeten omgaan met grime-materiaal en hoe ze bepaalde accenten aanzetten. De workshop wordt gegeven door Marjan van den Hof. Zij is sinds 1982 werkzaam als grimeuse en visagiste, en geeft al jaren grimecursussen. Meedoen aan een workshop kost € 10. Aanmelden: bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen