Vrijheidsmaaltijd voorafgaand aan Bevrijdingsfestvial Groningen

GRONINGEN

Bevrijdingsfestival Groningen heeft voor het eerst een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd. Deze maaltijd staat voorafgaand aan het festivalprogramma geprogrammeerd.

De Vrijheidsmaaltijd is bedoeld voor betrokkenen bij de organisatie van 4 en 5 mei en voor vrijwilligers die zich ontfermen over vluchtelingen en statushouders in de provincie Groningen.

Dolf Jansen

Zij worden aangemoedigd om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over vrijheid. Daarbij gaat Dolf Jansen in een Vrijheidscollege met de nodige humor het onderwerp 'Vrijheid van Meningsuiting' te lijf. Verder is er muziek van indiepopband AAPNOOTMIES en het Syrische koor New Life, en draagt stadsdichter Lilian Zielstra gedichten voor.

Kaarten voor belangstellenden

De Vrijheidsmaaltijd wordt vrijdag 5 mei tussen 09.45 en 12.15 uur geserveerd in het Stadspark. De bijeenkomst is besloten, maar er zijn plaatsen beschikbaar gesteld voor belangstellenden. Om kans te maken op kaarten, moeten belangstellenden een e-mail sturen naar info@bevrijdingsfestivalgroningen.nl en (in die mail) laten weten waarom zij graag bij de Vrijheidsmaaltijd aanwezig willen zijn.

Auteur

Marc Jansen