Waargebeurde oorlogsverhalen in 'Dochters van' in synagoge

GRONINGEN

In de synagoge in Groningen wordt woensdag 3 mei de muziektheatervoorstelling 'Dochters van' opgevoerd. Het Groninger huis van de amateurkunst VRIJDAG en Theater Verloren presenteren presenteren hierin waargebeurde oorlogsverhalen.

De voorstelling wordt gebracht door spelers van theatergroep Het Derde Bedrijf en strijkersorkest Camarata Nordica. Beide gezelschappen zijn onderdeel van VRIJDAG.

Oorlogstijd in Roden

De door Elly van Pagée geschreven tekst van 'Dochters van' is gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de oorlogstijd in Roden. “De spelers en muzikanten versterken elkaar op een wonderlijke manier, waardoor de voorstelling een bijzondere kracht krijgt", zegt Fenna Besijn, de regisseur van 'Dochters van'. De muzikale bijdrage staat onder leiding van dirigente Rachael Yates. Kaarten (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar via www.bijvrijdag.nl en bij de synagoge.

Auteur

Marc Jansen