De Nacht van de Levensbeschouwing: Arjen Lubach over geloof, ratio en gevoel

GRONINGEN

De Martinikerk in Groningen is woensdag 10 mei toneel van De Nacht van de Levensbeschouwing.

Hoofdgast is schrijver, cabaretier en tv-presentator Arjen Lubach. Hij spreekt met filosoof/ wiskundige Emanuel Rutten over geloof, ratio en gevoel.

Lezingen en workshops

Het programma van De Nacht van de Levensbeschouwing begint om 20.00 uur. Vanaf 22.00 uur zijn er kleinschalige lezingen en workshops over thema’s als satire in religie, de twee gezichten van het boeddhisme, filosofie en levensbeschouwing en het bestaan van God. Sprekers zijn onder anderen sterrenkundige Peter Barthel, de filosofen Lodi Nauta en Menno de Bree, religiewetenschapper Stefania Travagnin en pastoor Arjen Jellema.

De Nacht van de Levensbeschouwing

De Nacht van de Levensbeschouwing is georganiseerd door de Studentenkoepel voor Levensbeschouwelijke Organisaties (SKLO) en het Groninger Studentenplatform voor Levensbeschouwing in samenwerking met Studium Generale Groningen. Kaartverkoop: www.sggroningen.nl. Aanmelden voor de workshops: www.sklo.nl/NvdL.

Auteur

Marc Jansen