Voorlichtingsbijeenkomst over taalondersteuning

GRONINGEN

Het taalnetwerk in de stad Groningen houdt maandag 1 mei bij Noorderpoort aan de Verlengde Visserstraat 20 in Groningen een voorlichtingsbijeenkomst over taalondersteuning.

Het taalnetwerk bestaat uit de gemeente Groningen, MJD, Humanitas, Alfa-college, Noorderpoort, Groninger Forum en Stichting Lezen & Schrijven. Vanuit dit taalnetwerk zijn in 2016 vier taalhuizen in de stad opgericht; in de bibliotheek in Vinkhuizen, in de bibliotheek in Selwerd, in het Treslinghuis en in MFC de Wijert.

Taalvrijwilligers

Het taalnetwerk is nu op zoek naar taalvrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven, spreken of omgaan met de computer. De taalondersteuning vindt plaats in één van de vier taalhuizen. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week. Stichting Lezen & Schrijven biedt, indien nodig, ondersteuning in de vorm van scholing. De voorlichtingsbijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden: Y.Vries@humanitas.nl (Yvonne de Vries).

Auteur

Marc Jansen