Groninger première ‘Waldstille’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 6 en maandag 8 mei de Nederlandse film ‘Waldstille’ vertoond. Deze film van Martijn Maria Smiths was nooit eerder te zien in Groningen.

Ben en zijn vriendin Tinka Zij wonen met hun tweejarige dochtertje Cindy in het (fictieve) Brabantse dorpje Waldstille. Tinke komt om het leven wanneer ze na een uit de hand gelopen carnavalsavond dronken in de auto stappen. Ben, die achter het stuur zat, belandt in de gevangenis en Tinka's ouders krijgen de voogdij over Cindy. Als Ben na een paar jaar vrijkomt, verwijten zijn verbitterde schoonouders hem nog altijd de dood van hun dochter; net als waarschijnlijk het gehele dorp. Tinka's zus Debbie probeert te bemiddelen, maar Ben zet alles op alles om het verloren gegane contact met Cindy te herstellen. Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen