Lutherse Bach Academie met Mozarts Requiem in Der Aa-kerk

GRONINGEN

De Lutherse Bach Academie geeft zaterdag 6 mei een concert in de Der Aa-kerk in Groningen. Op het programma staan het Requiem van Mozart en het Miserere van Jan Dismas Zelenka.

Beide door projectkoor, solisten en barokorkest van de Lutherse Bach Academie gepresenteerde composities behoren tot de droevige soort. Maar ze verschillen qua standpunt dat wordt ingenomen. In het Miserere wordt om vergeving voor onze zonden gevraagd, in het Requiem wordt om rust en eeuwig leven voor een overledene gevraagd.

Authentieke muziekinstrumenten

Het barokorkest van de Lutherse Bach Academie gebruikt in dit concert authentieke muziekinstrumenten in de oorspronkelijke klassieke toonhoogte. Ook het Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk ingezet. De Lutherse Bach Academie staat onder leiding van Tymen Jan Bronda. Solisten zijn Else Linde Buitenhuis (sopraan), Hanneke Tichelaar (alt), William Knight (tenor) en Jonathon Adams (bas). Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn onder meer verkrijgbaar bij boekhandel Godert Walter, op www.luthersbachensemble.nl en via 06- 149 22 638.

Auteur

Marc Jansen