Open Joodse Huizen/ Huizen van Verzet in Groningen

GRONINGEN

In en nabij het centrum van Groningen staat donderdag 4 mei voor de vijfde keer Open Joodse Huizen/ Huizen van Verzet geprogrammeerd.

Tijdens Open Joodse Huizen/ Huizen van Verzet vertellen nabestaanden en kenners over Joodse Groningers en het Gronings verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat het in de Joodse traditie van herdenken past om de nadruk op de plaats (het huis) te leggen, gebeurt dit op plaatsen die vaak een directe link hebben met het verhaal dat verteld wordt.

Organisatie

Het duo-programma Open Joodse Huizen/ Huizen van Verzet, dat dit jaar voor het eerst ook in Winschoten is, is een initiatief Stichting Folkingestraat Synagoge, Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen, Stichting Stolpersteine Schilderswijk Groningen, diverse locatiehouders en CHC Oldambt. Het is georganiseerd in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. Zie voor het programma: www.openjoodsehuizen.nl

Auteur

Marc Jansen