Brandpreventieshow Brandweerman Cor bij Hornbach

GRONINGEN

Cor Kraaijenhagen – beter bekend als Brandweerman Cor – presenteert zaterdag 6 mei een brandpreventieshow bij Hornbach Groningen. Met deze show beoogt Hornbach brandwonden en barbecueblunders te voorkomen.

Kraaijenhagen vertelt alles over veilig omgaan met vuur buitenshuis. Ook geeft hij tips over veilig gebruik van aanmaakblokjes, opstoken van hout in een vuurkorf, het zorgvuldig wegwerken van snoeren en het op de juiste manier verwisselen van gasflessen.

Barbecueën is voorbereiden

“Barbecueën is vooral goed voorbereiden”, stelt Kraaijenhagen. “Dit begint bij het neerzetten van de barbecue op een stevige en vlakke ondergrond. Als je voor de zekerheid ook nog een emmer water naast de barbecue plaatst, nooit binnen of onder een afdak barbecuet én ervoor zorgt dat huisdieren en kinderen het proces niet kunnen verstoren, ben je al een heel eind.”

Verschillende typen barbecues

Ook wat betreft verschillende typen barbecues heeft Cor nog enkele opmerkingen. “Maak bij het aansteken van een houtskoolbarbecue altijd gebruik van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof en koop het gas voor een gasbarbecue altijd bij een officieel verkooppunt. Let altijd op de datum van de gasfles: als deze verstreken is, gebruik deze dan niet meer voor de eigen veiligheid." "In het bezit van een elektrische barbecue? Let er dan vooral op dat niemand over het stroomsnoer kan struikelen, en bescherm - om kortsluiting te voorkomen - het snoer tegen water.”

Auteur

Marc Jansen