Lianne Koster introduceert Sportrusten in Groningen

Groningen

Lianne Koster uit Groningen haalt de trainingsmethode Sportrusten naar Groningen. Woensdag 10 mei staat een (gratis) kennismakingsbijeenkomst geprogrammeerd in het voormalig Talmahuis (Merwedestraat 54).

Met Sportrusten worden hardlopers in honderd dagen klaargestoomd voor een (halve) marathon. Daarbij wordt ter voorbereiding op een halve marathon niet meer dan 10 kilometer en voor hele marathon niet meer dan 14K. kilometer gelopen.

Blijde loper geworden

"Ik ben een heel blijde loper geworden", zegt Koster. "Na tien jaar het lopen weer opgepakt, met een groepje in de buurt. Op een gegeven moment hebben we - als gekkigheid - bedacht te gaan trainen voor de marathon, iets wat onmogelijk leek. Door Sportrusten konden we trainen met minder kilometers en zijn we uitgerust aan de start verschenen." "Ik heb vorige maand de marathon van Diever in 3:57 uur gelopen. Dit is nota bene meer dan een half uur sneller dan dertien jaar geleden, toen ik een 'regulier trainingsschema' gevolgd had. Maar bovenal heb ik ontzettend lekker gelopen. Het was een waar feest."

Minder hard werken, meer presteren

"Het is een openbaring dat ik door minder hard werken meer kan presteren. Zo wordt het ontspanning. Dat gun ik iedereen, vandaar dat ik het Sportrusten in Groningen wil gaan aanbieden." De kennismakingsbijeenkomst begint om 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen