Mobililty Service Airport Night Run: hardlopen in het donker op Groningen Airport Eelde

EELDE

Een landelijke primeur op Groningen Airport Eelde op zaterdag 16 september. Luchthaven en omgeving vormen dan het decor voor de allereerste Mobililty Service Airport Night Run in Nederland, een hardloopevenement in het donker.

Centrale locatie is Groningen Airport Eelde. Het 10 kilometer lange parcours voert de deelnemers over de luchthaven maar ook door de bossen in de omgeving. Overigens kunnen deelnemers op de dag van de Mobililty Service Airport Night Run nog voor een kortere afstand kiezen; 7,5 of 5 kilometer. Na afloop staat een afterparty geprogrammeerd.

Mensen in beweging brengen

Elske Dijkstra van organisator Golazo Noord Nederland: “Wij willen meer mensen in beweging brengen. Dit concept sluit daar naadloos bij aan. We willen innovatieve concepten lanceren waarbij het draait om een bijzondere loopervaring. Geweldig dat we sport, vitaliteit en toerisme samen met het bedrijfsleven kunnen stimuleren.” Commercieel manager Pieter Boutsma van hoofdsponsor Mobility Service Nederland uit Eelde: “Het gaat om een prachtig innovatief evenement, een mooi voorbeeld van duurzame mobiliteit. Als overburen leveren wij natuurlijk graag een bijdrage aan het stimuleren van de bedrijvigheid voor Groningen Airport Eelde. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om onze naam aan dit evenement te verbinden.” Directeur Marco van de Kreeke van Groningen Airport Eelde is ook enthousiast: “Met dit nieuwe hardloopevent bieden we een unieke ervaring. Je krijgt immers niet elke dag de kans om over de landingsbaan van een luchthaven te rennen! We hopen dat we veel mensen uit de omgeving de kans grijpen om Groningen Airport Eelde vanaf de andere kant te bekijken.”

Goed doel: Amref Flying Doctors

Aan Mobililty Service Airport Night Run is een goed doel gekoppeld: Amref Flying Doctors . Deze gezondheidsorganisatie werkt in Afrika aan een betere gezondheid voor kwetsbare mensen. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een donatie doen.

Inschrijven

Voor de eerste editie van de Mobililty Service Airport Night Run worden maximaal 2500 mensen toegelaten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 16 mei via www.airportnightrun.nl.

Auteur

Marc Jansen