Clinic ter voorbereiding op vijfde WefitnessReitdiephavenRun

GRONINGEN

Bij Wefitness aan de Reitdiephaven in Groningen start dinsdag 16 mei een clinic ter voorbereiding op de WefitnessReitdiephavenRun. De vijfde editie van dit hardloopevenement in de omgeving van de Reitdiephaven vindt zondag 25 juni plaats.

In de clinic wordt op vijf dinsdagavonden training gegeven aan beginnende hardlopers. Uitgangspunt is de deelnemers klaar te stomen voor de afstand van 3 zeemijlen. Maar ook mensen die willen kijken of hardlopen iets voor hen is, zijn welkom. De trainingen starten steeds om 19.45 uur. De serie wordt dinsdag 13 juni afgesloten. Deelname is gratis voor wijkbewoners. Niet-wijkbewoners betalen 15 euro.

WefitnessReitdiephavenRun

De WefitnessReitdiephavenRun gaat zondag 25 juni om 11.00 uur van start met een kinderloop van een halve zeemijl (1 kilometer). Om 11.15 start een loop over 1 zeemijl. Daarna zijn de deelnemers aan de lopen over 3 en 6 zeemijlen aan de beurt. Het hardloopevenement is aangesloten bij maakt deel uit van het Loopcircuit Noord-Nederland. Sportievelingen kunnen zich nu al inschrijven voor deelname aan de ReitdiephavenRun. Bij voorinschrijving kost deelname 3 euro voor kinderen tot en met 11 jaar en 8 euro voor iedereen van 12 jaar en ouder. De voor inschrijving loopt tot en met 23 juni. Inschrijving op de dag van de 'Run' kost respectievelijk € 4 en € 10. Meer informatie: www.reitdiephavenrun.nl.

Auteur

Marc Jansen