Scarlett Hooft Graafland geeft VRIJDAGlezing over landschapsfotografie

GRONINGEN

Scarlett Hooft Graafland geeft donderdag 11 mei een lezing bij VRIJDAG in Groningen. Deze lezing is de derde in een vierdelige serie lezingen over landschapsfotografie met de titel 'Het land voor mij...'.

Scarlett Hooft Graafland (Maarn, 1973) is opgeleid als beeldhouwer en creëert tijdelijke sculpturen in vaak onherbergzame gebieden. De foto's die ze van deze installaties maakt zijn niet bedoeld als documentatie van het proces, maar zijn het eindresultaat van elk project. Ze reist naar plekken op de aarde waar een weids uitzicht een enorm gevoel van ruimte en vrijheid oproept. Samen met de plaatselijke bevolking doet ze kleine, speelse ingrepen in de natuur die altijd omkeerbaar zijn.

Het land voor mij…

Tijdens de vier VRIJDAGlezingen delen fotografen en kunstenaars hun visie op het genre landschapsfotografie. VRIJDAG heeft aan de lezingenserie bovendien een fotowedstrijd over restruimte gekoppeld. De lezing begint om 20.00 uur. Entree: 7,50 euro (VRIJDAGcursisten en studenten 5 euro). Kaartverkoop: www.bijvrijdag.nl/hetlandvoormij.

Auteur

Marc Jansen