TakeRoot presents: Dylan LeBlanc in De Oosterpoort

GRONINGEN

Dylan LeBlanc geeft 7 september een concert in De Oosterpoort in Groningen. Dit optreden is onderdeel van de reeks concerten die De Oosterpoort presenteert onder de noemer ‘TakeRoot presents’.

De 27-jarige Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc, afkomstig uit Louisiana, komt voor het eerst naar Europa om zijn muziek ten gehore te brengen. Dylans vader James LeBlanc was een van de vaste sessiemuzikanten bij de bekende Muscle Shoals Studios. Artiesten als The Staple Singers, Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding en Wilson Pickett namen hier hun muziek op.

Cautionary Tale

Dylan LeBlanc nam er zijn laatste album ‘Cautionary Tale’ op. Dit album reflecteert de nieuwe weg die LeBlanc is ingeslagen; na eerder - na twee succesvolle albus - te zijn weggezonken in een periode vol zelfhaat en drank. Het album is eerlijker, gedisciplineerder en betekenisvoller dan zijn eerdere successen. LeBlanc kreeg hierbij hulp van goede vriend Ben Tanner, de toetsenist van de Alabama Shakes. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 12,50 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en v ia de-oosterpoort.nl en Ticketmaster.nl. https://youtu.be/xpHQwUguq70

Auteur

Marc Jansen