Benefietconcert Luthers Projectkoor Den Haag in Lutherse kerk

Groningen

[caption id="attachment_70739" align="alignright" width="123"] Maarten Luther. Foto: Wikimedia Commons[/caption]

GRONINGEN - Luthers Projectkoor Den Haag geeft zaterdag 13 mei een benefietconcert in de Lutherse kerk in Groningen. Het door Hans Jansen geleide Luthers Projectkoor presenteert hierin het programma 'Luther en de kerkmuziek'. Het programma is opgebouwd rondom Maarten Luther, de Augustijner monnik die 500 jaar geleden in Wittenberg met zijn 95 stellingen de aanzet gaf tot de Reformatie. Naast een kort motet, dat tot voor kort aan de reformator zelf werd toegeschreven, komt muziek van Luthers medewerker Johann Walter en tijdgenoten tot klinken. Verder wordt een aantal koraalbewerkingen van kerkliederen van Luther uitgevoerd en klinkt muziek van belangrijke componisten uit de Lutherse kerkmuzikale traditie. Organist Tymen Jan Bronda van de Lutherse kerk verzorgt de intermezzi op orgel.

Barok-orgel

De opbrengst van het concert komt ten goede aan het nieuwe barok-orgel in de Lutherse kerk. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 15 euro.

Auteur

Marc Jansen