Sophie Dartigalongue op Fagot centraal in Groningen

GRONINGEN

Het Prins Claus Conservatorium in Groningen is zaterdag 13 en zondag 14 mei toneel van Fagot centraal in Groningen. Op dit festival staat de fagot in de schijnwerpers.

Fagot centraal in Groningen omvat concoursen voor professionals en amateurfagottisten, masterclasses, workshops, recitals door internationale ster-fagottisten en een beurs met exposanten uit binnen- en buitenland.

Sophie Dartigalongue

Een van de hoofdacts van Fagot centraal in Groningen is Sophie Dartigalongue. Zij geeft zaterdag 13 mei om 20.15 uur een concert in de concertzaal van het Prins Claus Conservatorium. Op het programma staan werken van Vivaldi, Von Weber, Rossini en Villa-Lobos. De jonge Franse fagottiste Sophie Dartigalongue werd in 2015 benoemd tot solofagottist van de Wiener Staatsoper/ Philharmoniker. Dartigalongue geldt als een van de grootste muzikale talenten van dit moment. Eerder was zij verbonden aan de Berliner Philharmoniker.

Organisatie

Fagot centraal in Groningen is georganiseerd door het FagotNetwerk in samenwerking met Stichting FagotFestival.

Auteur

Marc Jansen