Lezing liberale rabbijn Tamarah Benima in Groningen

GRONINGEN

De liberale rabbijn Tamarah Benima geeft dinsdag 16 mei een lezing in het SKLO-pand aan de Kraneweg in Groningen.

De lezing gaat over seksuele diversiteit in het Jodendom. Hoe leest een rabbijn het verhaal van Sodom, dat vaak gebruikt wordt om homoseksualiteit te veroordelen, en andere traditionele joodse teksten? Hoeveel ruimte is er in Joodse gemeenten om homo, lesbisch of biseksueel te zijn?

Tamarah Benima

Tamarah Benima is rabbijn van drie progressieve Joodse gemeenten, waaronder de Progressief Joodse Gemeente Noord Nederland. Ze zit in de Academische Commissie van het Liberaal-Joodse Levisson Instituut, waaraan ze in 2008 afstudeerde als rabbijn. Ze publiceerde twee boeken over het Jodendom en was hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad.

Roze viering

Rabbijn Benima draagt de LHBT-gemeenschap een warm hart toe. Tijdens EuropPride 2016 leidde ze een roze viering, zoals haar Joodse Gemeente Beit HaChidush al jaren doet. In 2011 sloot ze (samen met collega Menno ten Brink) het eerste Joodse huwelijk in Nederland tussen twee mannen. De lezing, die is georganiseerd door COC Groningen & Drenthe en het Studentenplatform voor Levensbeschouwing (GSp), begint om 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen