BOG.WOG.050 in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN

Het Grand Theatre in Groningen is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 mei toneel van de BOG.WOG.050.

BOG. is de Vlaams-Nederlandse 'collectie van theatermakers' Judith de Joode, Benjamin Moen, Lisa Verbelen en Sanne Vanderbruggen. BOG. maakt voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het uitstallen, het benoemen, het uitvouwen, het uitzoomen, het rangschikken, categoriseren en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. Tijdens de BOG.WOG.050 speelt BOG. bijna al haar voorstellingen. Woensdag 10 mei 19.30 uur kleine zaal: BOG. een poging het leven te herstructureren Op uitnodiging van BOG. wordt BOG. gelezen door acteurs van oudere collectieven waaronder Cas Enklaar en Yolande Bertsch (Werkteater). 21.15 uur kleine zaal: ONE. solo by Lisa Verbelen 22.15 uur foyer: Aftertalk about ONE. with Lisa Donderdag 11 mei 20.30 uur kleine zaal: MEN. de mening herzien 22.00 uur: Joost Oomen draagt gedichten voor. Vrijdag 12 mei 20.30 uur kleine zaal: GOD. 22.00 uur foyer: een gesprek over geloof en kunst met dr. Dennis Vanden Auweele, godsdienstfilosoof en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zaterdag 13 mei An evening for all non-Dutch speakers in Groningen 20.30 uur kleine zaal: BOG. an attempt at restructuring life 22.30 uur kleine zaal: performance by NIKO BOG. invited Nik van den Berg and his band NIKO to dance the very last BOG.WOG.evening away Alle dagen hangen er foto's van Het Benoemproject www.bogcollectie.com

Auteur

Marc Jansen