Haai-alarm! in Winkelcentrum Paddepoel

GRONINGEN

Haaien worden wereldwijd bedreigd. Elk jaar worden honderd miljoen haaien gevangen. Voor hun vinnen en vlees. De 12-jarige Caitlin en de 11-jarige Kaya uit Groningen vinden dat dit moet stoppen. Zij slaan woensdag 10 mei alarm, Haai-alarm!, in Winkelcentrum Paddepoel.

In samenwerking met het WNF-regioteam Groningen, KunstrijClub Groningen en diverse vrijwilligers vragen Caitlin, die vorig jaar ook al bijna 1700 euro inzamelde voor de olifant, en Kaya aandacht voor haaien. Tussen 14.00 en 18.00 uur staan uiteenlopende activiteiten geprogrammeerd. Bezoekers kunnen knutselen, meedoen aan een speurtocht, spelletjes doen met het regioteam Groningen van WNF en op de foto met PiPaPanda. Wie een moderne smartphone heeft, kan haaien bewonderen met een VR-bril. BrainWash Kappers maakt gratis haaienkammen en KunstrijClub Groningen geeft clinics kunstrolschaatsen. Om het WNF te helpen bij projecten ter bescherming van de haai wordt geld ingezameld met een loterij en de verkoop van gebak en limonade. https://youtu.be/8CzqaLT-CSk

Auteur

Marc Jansen