Lezing Lennart Kolenberg of zingeving uit muziek

GRONINGEN

Humanistisch raadsman en muzikant Lennart Kolenberg geeft zondag 14 mei een lezing in het Humanistisch Centrum in Groningen. De lezing gaat over zingeving uit muziek.

Lennart Kolenberg gaat in een lezing van dertig minuten in op verschillende theorieën waaruit het belang van muziek spreekt. Van de Oude Grieken tot de Oosterse mystici, en van de nieuwe metafysica van Schopenhauer tot Jung. Wat is in hun theorieën zingevend aan muziek? En wat is zingeving eigenlijk? In het tweede deel krijgt het publiek ruimte om zijn favoriete muziek te delen en erbij te vertellen waarom deze muziek hem raakt. Vanuit de persoonlijke betekenis van die muziek gaat Kolenberg in op de zingeving uit muziek. En om aan te tonen hoe diep muziek in ons wezen zit, eindigt hij met een paar experimentjes...

Lennart Kolenberg

Lennart Kolenberg (30) is afstuderend aan de Universiteit voor Humanistiek. In zijn masterscriptie zoekt hij naar manieren waarop muziek luisteren, schrijven en spelen zingevend kan zijn, en of dit van toegevoegde waarde is voor de geestelijke verzorging. Daarnaast is hij muzikant. De lezing, die is georganiseerd door het het Humanistisch Verbond Groningen, duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen