Rode Kruis en KBO-PCOB willen zelfredzaamheid ouderen versterken

GRONINGEN

Jongeren gaan donderdag 18 mei bij het Rode Kruis in Groningen lunchen met ouderen.

Zij doen dit in het kader van een gezamenlijke actie van het Rode Kruis en seniorenorganisatie KBO-PCOB gericht op het versterken van zelfredzaamheid van ouderen.

Babbeltruc

Na de lunch, die het Rode Kruis Groningen en KBO-PCOB organiseerden in samenwerking met inspiratienetwerk TijdVoorActie, vertellen vrijwilligers van KBO-PCOB over de 'babbeltruc'. Ook laten ze zien hoe de smartphone 'boefproof' gemaakt kan worden. Vervolgens kijken vrijwilligers van het Rode Kruis met de deelnemers naar de werking van een AED en wordt een 'Veiligheid Bingo' gespeeld. Meer informatie/ aanmelden: zelfredzaamheidGroningen@rodekruis.nl

Auteur

Marc Jansen