Eurosonic Noorderslag 2018 focust op Denemarken

GRONINGEN

Denemarken is het focusland van Eurosonic Noorderslag 2018. Dit is bekendgemaakt tijdens het SPOT Festival in Aarhus.

ESNS-programmeur Robert Meijerink: “We waren ontzettend onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de Deense acts op Eurosonic de afgelopen jaren. Veel Deense artiesten maken fantastische muziek en zijn wereldwijd succesvol. De scene is écht booming; de perfecte reden om te focussen op Denemarken.” Op eerdere edities van ESNS stonden onder andere de volgende Deense acts Agnes Obel, Alex Vargas, Alphabeat, Broken Twin, Communions, Efterklang, Iceage, Kashmir, LISS, Liima, Lowly, Lukas Graham, Mew, MØ en Whomadewho. Daarnaast hebben meerdere Denen een European Border Breakers Award (EBBA) mee naar huis genomen. Onder anderen Agnes Obel, Lukas Graham en MØ hebben deze internationale erkenning als opstap weten te gebruiken voor hun internationale carrières.

Auteur

Marc Jansen