HANNN Walking Football Festival 2017 op Sportpark Kardinge

GRONINGEN

Sportpark Kardinge in Groningen vormt vrijdag 12 mei het decor voor de tweede editie van het HANNN Walking Football Festival.

Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Deze variant van het edele voetbalspel wordt gespeeld op een klein veld en er mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Het HANNN Walking Football Festival is georganiseerd door FC Groningen en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen.

OldStars

FC Groningen heeft al sinds februari 2014 een Walking Football-team: FC Groningen OldStars. De 32 leden van dit team trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen drie seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant FC Groningen, dat bestaat uit ruim tweehonderd amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Alle nieuwe teams uit het verzorgingsgebied van FC Groningen kunnen zichzelf laten zien op het festival.

Negentien teams

Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival telt negentien teams: de OldStars van FC Groningen (drie teams), SC Cambuur (drie teams), Heracles Almelo, SV Bedum (drie teams), HZVV (twee teams), UFC Noordpool, HS’88, Vitesse ’63, Kardinge (twee teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen), Suri’s All Stars (twee teams uit Hoogezand-Sappemeer).

Deelnemen staat voorop

Bij het HANNN Walking Football Festival 2017 staat het deelnemen voorop. De teams houden weliswaar de scores van de wedstrijden bij, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat in de uitvoering het beste Walking Football speelt.

Partners

Partners van het festival zijn, naast de genoemde clubs uit de stad, het HANNN, de gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, CIOS Sport&Bewegen Heerenveen/ Leeuwarden, Huis voor de Sport Groningen, Wij Beijum en de KNVB. Het festival start om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen