Let’s Fund!: live crowdfunding event in Groningen

GRONINGEN

Hanzehogeschool Groningen en InCrowdz hebben voor donderdag 18 mei een live crowdfunding event georganiseerd: Let’s Fund!.

Vijf jonge, startende ondernemers presenteren hun bedrijf en toekomstplannen, het publiek investeert ter plekke via zijn mobiele telefoon. Plaats van handeling is conferentiecentrum De Appel op het Zernikeplein in Groningen. Live crowdfunding biedt kansrijke starters een persoonlijk en direct contact met hun mogelijke investeerders, nieuwe ambassadeurs en potentiële klanten. De vijf start-ups zijn beoordeeld als kansrijk en innovatief en hebben nu geld of bijdragen nodig om te groeien. Funden kan groot, klein of ‘in-kind’.

De start-ups

De vijf pitchers hebben elk een heel andere achtergrond.
  • Wouter Bijen en Joost van Berkel presenteren Festimap, een sociaal zoekplatform voor muziekevenementen.
  • Margot Verleg, de oprichter van TrusttheSource, ontwikkelt een app waarmee de betrouwbaarheid van nieuws op social media verbeterd wordt.
  • Rick Bakker zoekt investeerders om een Amerikaanse schoolbus om te toveren tot het winstgevend Broodje Bus.
  • Satys-Fact is een start-up met als doel het creëren van beleving waardoor klanten feedback geven (weer) leuk gaan vinden.
  • Eline Tuinman zorgt er met haar sociale onderneming Straatwijs voor dat dak- en thuislozen zo zelfstandig en eenvoudig mogelijk online zelf de hulp kunnen regelen die zij op dat moment nodig hebben.

Let’s Fund!

Let’s Fund! wil samen met de betrokken partners het ondernemersklimaat voor starters in Groningen verder laten groeien. Hanzehogeschool Groningen en InCrowdz organiseren het event met onder andere Rijksuniversiteit Groningen, gemeente Groningen, provincie Groningen, Rabobank Groningen Stad, Founded in Groningen, EY, Flinck, NDC Mediagroep, MijnAccountant, VBGW en Zernike Campus Groningen. Aanmelden: www.letsfund.nl.

Auteur

Marc Jansen