Alfa-college Sport en Bewegen viert 15-jarig bestaan

GRONINGEN

Het Alfa-college viert van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 mei het vijftienjarig bestaan van haar opleiding Sport en Bewegen. De school aan de Kardingerweg én het sport- en recreatiegebied Kardinge worden drie dagen in festivalsfeer gehuld. Het ROC viert het jubileum namelijk met een Kardingefestival.

Woensdag 17 mei krijgen de studenten een dag vol workshops en sportactiviteiten aangeboden. Donderdag 18 mei zijn de medewerkers van de locaties in Groningen van het Alfa-college uitgenodigd voor een vitaliteitsdag. Vrijdag 19 mei staat het hoogtepunt van het Kardingefestival geprogrammeerd. Een relatiemiddag met als thema: 'Verrassend samenwerken in de sport. Het festival wordt afgesloten met een reünie voor oud-studenten in een feestelijke ambiance.

Een van de grootste Sport en Bewegen-opleidingen

“Vijftien jaar geleden begonnen met slechts één klas en vijftien jaar later uitgegroeid tot een van de grootste Sport en Bewegen-opleidingen van het Noorden”, vertelt Karin Kienhuis, directeur Sport en Bewegen van het Alfa-college. "De stabiele harde kern van docenten, waarmee we ooit begonnen zijn, werkt nog steeds bij ons. En door de groei, opkomst en veelzijdigheid die de wereld van sport en bewegen de afgelopen vijftien jaar heeft doorgemaakt, staan we er nu met zo’n negenhonderd studenten beter voor dan waar ik ooit van heb durven dromen.”

Waardering studenten belangrijke pijler

Volgens Kienhuis is ook de waardering die de studenten aan de opleiding geven een belangrijke pijler. “In 2015 werden we door onze eigen studenten in de Mbo-Keuzegids uitgeroepen tot beste Sport en Bewegen-opleiding van Nederland. Constant blijven vernieuwen en de verbinding blijven aangaan met het werkveld, waarin onze studenten de praktijk mogen leren, zijn voor ons heel belangrijke waarden." "Met het Kardingefestival hebben we de gelegenheid om onze waardevolle relaties te bedanken en ook te verbinden, waardoor we verrassend kunnen blijven samenwerken in de sport.”

Auteur

Marc Jansen