Opera Zuid met opera Rossini in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

 Opera Zuid staat dinsdag 23 mei met de opera 'Il Barbiere die Siviglia' van Gioachino Rossini in de Stadsschouwburg Groningen.

Rossini’s 'De Barbier van Sevilla' is een opera vol ingewikkelde intriges, waarin alles draait om jeugd en ouderdom, liefde en begeerte. Graaf Almaviva is stapelverliefd op de mooie, jonge en rijke Rosina. Het grote probleem is echter dat ze continu wordt bewaakt door haar voogd, dokter Bartolo; een veel oudere man die hoopt zelf met haar te kunnen trouwen. Almaviva doet er alles aan om contact te krijgen met Rosina. Als zijn pogingen dreigen te mislukken, roept hij de hulp in van Figaro, de sluwe barbier van Sevilla en het manusje van alles. Samen verzinnen ze de ene list na de andere en de zaak wordt steeds ingewikkelder als graaf Almaviva in verschillende vermommingen probeert Rosina’s hart te veroveren. Uiteindelijk slagen ze in hun opzet en trouwt Rosina met Almaviva- tot grote teleurstelling van Bartolo.

Modern kuuroord

In deze versie van Rossini’s 'Il Barbiere di Siviglia' staat de decadente bovenlaag van onze samenleving centraal.  Welgestelde, verveelde mensen die wanhopig op zoek zijn naar spanning en sensatie in hun comfortabele maar eenzijdige bestaan. Het regisseursduo Geert Lageveen en Leopold Witte, sinds 2000 verbonden aan muziektheatergezelschap Orkater, situeert de opera in een modern kuuroord. De dag wordt er gevuld  met saunabezoek, massages en schoonheidsbehandelingen. ’s Avonds wordt er exorbitant gefeest. Zo gaat iedere dag op dezelfde manier voorbij. Aanvang: 20.15 uur. Informatie en kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen