Annemarie Kok in themabijeenkomst PvdA Groningen

GRONINGEN

Filosoof en journalist Annemarie Kok is vrijdag 19 mei te gast bij de PvdA in Groningen.

In een themabijeenkomst in Ons Pand in de Haddingestraat licht ze haar essay 'Binding genoeg. De stad en het geheim van aangenaam samenleven' toe.

Samenredzaamheid

Onderwerp van dit kritische essay is de politiek van ‘samenredzaamheid’ die is neergedaald op onze dorpen en steden. De dwingende eis om veel te delen met buurtgenoten maakt ons onvrij en dat kan ten koste gaan van prettige relaties met medebewoners, betoogt ze. Wethouder Roeland van der Schaaf en PvdA-fractievoorzitter Carine Bloemhoff zullen hierop reageren. De bijeenkomst wordt geleid door (waarnemend) burgemeester Erica van Lente van de gemeente Bedum. Aanvang: 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen