Engelstalige lezing 'Carpe Diem' bij Studium Generale Groningen

GRONINGEN

Cultureel filosoof Roman Krznaric geeft vrijdag 19 mei een lezing getiteld 'Carpe Diem' in het Academiegebouw in Groningen. Hij doet dat op uitnodiging van Studium Generale Groningen.

Het motto carpe diem (pluk de dag), meer dan tweeduizend jaar geleden voor het eerst gebruikt door dichter Horatius, is een veelgebruikt levensadvies in de westerse wereld. We zien carpe diem terug terug in motto’s als ‘live as if you might die tomorrow’ en ‘be in the moment’, en de Twitter hashtag #yolo. Volgens cultureel filosoof Roman Krznaric, een van de oprichters van de School of Life, is het motto carpe diem gekaapt door onze consumptiemaatschappij. Hij vindt het tijd om echt de dag te plukken, en de term carpe diem te herstellen als een vorm van levenskunst en sociale verandering.

Roman Krznaric

Roman Krznaric is een culturele denker en schrijver over de kunst van het leven en sociale veranderingen. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald. Hij richtte het eerste Empathy Museum op en is samen met Alain de Botton oprichter van The School of Life. Zijn nieuwste boek 'Carpe Diem Regained' verschijnt deze maand in het Nederlands: 'Carpe Diem. De geschiedenis van een culturele kaping'. De lezing, die is georganiseerd in samenwerking met Van der Velde Boeken, begint om 15.30 uur. Kaartverkoop: www.sggroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen