Informatiemarkt met energiedebat in Tuinwijk

GRONINGEN

In buurtcentrum TuinPad in Groningen wordt dinsdagavond 16 mei de informatiemarkt (met energiedebat) 'Energie in de Tuinwijk' gehouden.

Energie besparen en opwekken staan centraal. Op de informatiemarkt wordt informatie gegeven over zonnepanelen, zonneboilers en woningisolatie. Buurkracht heeft pakketten met bijvoorbeeld een bespaarkalender, stickers en informatieboekjes. Verder is energiecorporatie Grunneger Power aanwezig en zijn installateurs uitgenodigd.

Energiedebat

Op de informatiemarkt volgt een energiedebat. Gedeputeerde Nienke Homan, directeur Steven Volkers van Grunneger Power en fractievoorzitter Sabine Koebrugge van VVD Groningen praten hierin met bewoners over wat zij kunnen doen aan de energietransitie. Ook de plannen van de overheid komen ter sprake. De avond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Bert Hadders. De informatiemarkt, die is georganiseerd door bewoners van Tuinwijk en Buurkracht, begint om 19.00 uur.

Auteur

Marc Jansen