Cantatrix met 'Bach en de Noorderlingen' in Der Aa-kerk

GRONINGEN

Vocaal ensemble Cantatrix staat zaterdag 20 mei met 'Bach en de Noorderlingen' in de Der Aa-kerk in Groningen.

Het 25 jaar bestaande Cantatrix onderzoekt met dit jubileumprogramma wat er na twee eeuwen van Bachs erfenis geworden is. 'Bach en de Noorderlingen' heeft de motetten van Bach als verbindend element. Verder is er veel aandacht voor koorzang, compositie en klank van 'Noorderlingen' als Morten Lauridsen, Gustav Holst, Ola Gjeilo en Peteris Vasks. Het programma staat volgens Cantatrix model voor alles waarvoor het de afgelopen 25 jaar heeft gestaan: spanning, oorspronkelijkheid, vertrouwd repertoire in niet alledaagse uitvoeringen en verfrissende nieuwe titels. Met medewerking van Vincent van Laar (orgel), Maria Vahervuo (cello), Cypresses Quartet en vele anderen. Aanvang: 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen