Lustrumconcert Bragi in Oude Suikerfabriek

GRONINGEN

Het Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi bestaat 135 jaar. Reden voor een lustrumconcert in de Oude Suikerfabriek in Groningen op zaterdag 20 mei.

Het door Alexander de Blaeij geleide orkest van Bragi opent het concert met 'Romeo en Julia' en 'Ouverture 1812' van Tsjaikovski. Daarna voegt het door Jeroen Helder geleide grootkoor zich bij het gezelschap. Samen brengen zij het 'Gloria' van Poulenc ten gehore. Sopraan Irene Hoogveld verzorgt de solo’s. Tussendoor is het de beurt aan Bragi's a-capellakoor, gedirigeerd door Rein de Vries. Speciaal voor dit koor schreef de jonge Nederlandse componist Leonard Evers het stuk 'Immortellen', gebaseerd op teksten van studentendichter Piet Paaltjens. Het lustrumconcert begint om 20.15 uur. Met een speciale VIP-kaart kunnen bezoekers zowel het concert als het voorprogramma 'Tijdloos Bragi' bijwonen. Meer informatie: www.bragi.nl.

Auteur

Marc Jansen