Tweede locatie voor inloophuis Hamelhuys

GRONINGEN

Inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten Hamelhuys opent zaterdag 20 mei aan de Johan de Wittstraat 15 in Groningen een tweede locatie. Commissaris van de koning René Paas tekent voor de officiële openingshandeling.

(Ex-)kankerpatiënten kunnen in het Hamelhuys in een ontspannen sfeer samenkomen. Het maakt niet uit in welk stadium van het ziekteproces bezoekers zich bevinden, ook naasten en nabestaanden zijn welkom. Vrijwillige gastvrouwen/ gastheren ontvangen de gasten, bieden een luisterend oor en geven informatie over activiteiten.

Josje Hamel

Hamelhuys is een initiatief van ex-kankerpatiënt Josje Hamel. De deuren van het (eerste) Hamelhuys aan de Paramaribostraat in Groningen openden 10 oktober 2015. Het inloophuis had het afgelopen jaar 1794 bezoekers en was daarmee uit zijn jasje gegroeid. Reden voor de opening van een tweede locatie aan de Johan de Wittstraat.

Open huis

Op de officiële opening van de tweede locatie van Hamelhuys volgt een open huis. Dit gaat gepaard met onder andere workshops yoga en handenarbeid. Verder worden Indonesische hapjes geserveerd, zijn er kinderactiviteiten en is er muziek van de Groningse band Shoyu. Het open huis duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.hamelhuys.nl.

Auteur

Marc Jansen