Voorproef 'Koffie Vers(ch) Gebrand!' in Noordelijk Scheepvaartmuseum

GRONINGEN

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen heeft voor zaterdag 20 mei een voorproefje van de zomertentoonstelling 'Koffie Vers(ch) Gebrand!'.

Dit is een tentoonstelling die volledig in het teken staat van de vele koffiebranderijen en theepakkerijen die Noord-Nederland vanaf het begin van de negentiende eeuw rijk was, georganiseerd door Het Behouden Blik uit Uithuizermeeden.

Het Behouden Blik

Veel van de geschiedenis van de stoomkoffiebranderijen en theehandels is verloren gegaan of niet eerder vastgelegd. Het Behouden Blik is gedurende zestien jaar continu op zoek geweest naar de, veelal prachtig vormgegeven, blikken en verpakkingen. Steeds meer groeide de nieuwsgierigheid naar het verhaal achter deze objecten. Deze nieuwsgierigheid resulteert in het boek ‘Koffie Vers(ch) Gebrand!’ en de gelijknamige tentoonstelling die van 8 juli tot en met 12 november 2017 geopend is voor publiek.

Voorproefje

Tijdens het voorproefje van deze expositie krijgen museumbezoekers, onder het genot van een goede kop koffie, informatie over hun eigen koffie- of theeblikken. Verder is er volop gelegenheid bijzondere verhalen over de koffiebranderijen die in Noord-Nederland actief waren of nog zijn, te delen met de gastconservator. Tijd: 12.00 - 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen